AMSTERDAM - Roda JC en Sparta Rotterdam spelen op vrijdag 31 juli de eerste competitiewedstrijd van het voetbalseizoen 2009/2010. Dat beweert voetbaltijdschrift Elf, dat het voorlopige competitieprogramma in handen zegt te hebben.

Als dat schema klopt, begint promovendus RKC Waalwijk met een pittig duel. De Brabanders krijgen op zondag 2 augustus landskampioen AZ op bezoek.

Op zaterdag 1 augustus spelen de nummers twee tot en met vier van het afgelopen seizoen. FC Twente moet op bezoek bij FC Utrecht en Ajax reist af naar Arnhem voor het duel met Vitesse.

PSV begint met een thuisduel tegen Willem II. Gertjan Verbeek begint met zijn aanstaande club Heracles Almelo thuis tegen NAC Breda.

Feyenoord

Zondag 2 augustus staat met Feyenoord-Heerenveen verreweg het interessantste duel van de eerste speelronde op het programma. Promovendus VVV Venlo begint tegen NEC, terwijl FC Groningen mag openen tegen ADO Den Haag.

De clubs zouden het speelschema nog wel moeten goedkeuren.

Juridische stappen

De KNVB meldt in een reactie dat het programma van Elf niet klopt. Het "komt niet overeen met de huidige - en bovendien nog niet afgeronde - opzet van het speelschema", schrijft de bond, die bovendien laat weten juridische stappen tegen Elf te overwegen.