AMSTERDAM - Oranje zal zich woensdag tegen Noorwegen van zijn beste kant laten zien, ook al heeft het zich na zes zeges op rij al geplaatst voor het WK van volgend jaar. Dat zei Giovanni van Bronckhorst dinsdag tijdens een persconferentie.

"We gaan proberen te winnen en de fans te vermaken", liet de Feyenoorder weten.

Net als Van Bronckhorst is ook Liverpool-spits Dirk Kuijt vastberaden om van het laatste thuisduel van Oranje een feestje te maken.

Volgens de Katwijker hebben de Nederlandse spelers geen last van een kater na het vieren van de kwalificatie.

"We hebben wel wat gedronken, maar we hebben woensdag nog een wedstrijd en dan kan het feest echt losbarsten. De Kuip is een prachtig stadion met een geweldige grasmat, dus zijn we verplicht om iets te laten zien."

Heitinga

Wat John Heitinga betreft gaat het duel in De Kuip gepaard met fraai spel. "Na deze mooie reeks willen we meer."

“We zijn gegroeid”, zegt Heitinga. “Dat willen we woensdag in Rotterdam ook laten zien. We gaan ons nog één keer opladen en dan met een goed gevoel op vakantie.”

Carew

Noorwegen, dat in de eerste vier wedstrijden in groep 9 drie keer gelijkspeelde en één keer verloor, kan een zege goed gebruiken in de strijd om de tweede plaats in de poule.

Dat beseft ook aanvaller John Carew. "Ik zou willen dat we wat positievers mee kunnen nemen naar deze wedstrijd. We hopen dat de omstandigheden en de sfeer goed zijn en hopelijk kunnen we winnen in Nederland. We hebben de hoop nog niet opgegeven."

Sneijder

Beide ploegen kampen met personele problemen. Nederland moet middenvelders Wesley Sneijder en Ibrahim Afellay missen met blessures. Ook Nigel de Jong, zaterdag tegen IJsland nog goed voor de openingstreffer, is er niet bij in de Kuip. Hij kreeg later in het duel met de IJslanders geel en zit daardoor een schorsing uit.

Noorwegen mist aanvoerder Brede Hangeland. De verdediger van Fulham is net als De Jong geschorst. Middenvelder Simen Brenne van Odd Grenland is geblesseerd. Hij wordt vervangen door de bij Rosenborg spelende Alexander Tettey.