RIJSWIJK - Wielrenner Erik Dekker heeft vrijdag zijn contract met de Rabobankploeg verlengd. De winnaar van de wereldbeker van het afgelopen jaar blijft ten minste tot 2004 uitkomen voor de profformatie van Jan Raas. Zijn huidige verbintenis liep nog tot het einde van het komend seizoen.

Raas toonde zich verheugd over de gang van zaken. ,,We hebben de afgelopen weken in alle rust met elkaar gesproken. Uiteraard wilden wij, de hoofdsponsor en het managementsteam, graag voor een langere periode met Dekker verder. Bovendien vonden wij dat hij op grond van zijn prestaties in de afgelopen tijd al voor het volgend seizoen een verbeterd contract verdiende.''

Tevreden

Dekker verklaarde zeer tevreden te zijn. "De ploeg heeft mij een zeer goed voorstel gedaan. Ook was er de bereidheid mijn nog lopende contract in financieel opzicht aan te passen. Dat maakte de keus om te blijven voor mij niet meer moeilijk."

Begeleiding

De renner zei ook niet zo nodig weg te hebben gewild. "We hebben een goed op elkaar ingespeeld team. Daarnaast is de begeleiding prima en rijden we een topprogramma. Dat alles is voor mij bijzonder motiverend. Ik ben er blij mee dat het zo is gelopen."