MADRID - De Braziliaanse middenvelder Kaká gaat bij Real Madrid spelen. Hij heeft een contract voor zes jaar getekend bij de Spaanse club van de Nederlanders Ruud van Nistelrooij, Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Royston Drenthe. Dat meldde de club dinsdag.

De in april 1982 in Brasilia geboren Kaká heet eigenlijk Ricardo Izecson dos Santos Leite en speelde sinds 2003 bij AC Milaan.

Met de overgang naar de Spaanse hoofdstad is volgens waarnemers meer dan 65 miljoen euro gemoeid.

Het is dan voor Real Madrid de op één na duurste transfer ooit. Acht jaar geleden betaalde Real 73 miljoen euro voor de Franse speler Zinedine Zidane.

Kaká is de eerste topvoetballer die bij Real Madrid wordt gehaald sinds clubvoorzitter Florentino Pérez er opnieuw de leiding heeft.

Niet teleurgesteld

De Braziliaan wilde zelf niet per se weg uit Milaan, maar hij begrijpt dat de club vanwege de financiële zorgen gedwongen was hem te verkopen. "Ik ben daar niet teleurgesteld over", zei Kaká nadat zijn overgang naar Spanje definitief was afgerond.

"Er is nooit eerder zo'n crisis geweest. Ik begrijp de positie van de club. Ze hebben deze opoffering moeten doen. Maar ik ben iedereen in Milaan veel dank verschuldigd."

Nieuwe uitdaging

Kaká ziet ook nieuwe kansen voor zichzelf bij Madrid. "Ik heb als speler alles gewonnen wat ik wilde. Dit is een nieuwe uitdaging voor mij. Ik heb altijd alles voor Milan gegeven en verlaat de club ook zeker door de voordeur."

Real Madrid kende een moeizaam seizoen, maar Kaká gelooft dat hij met de club weer prijzen kan pakken. "Ik ben ervan overtuigd dat Real Madrid een sterk team formeert dat weer voor de titel kan gaan, zoals de club dat in het verleden altijd heeft gedaan. Real kan de strijd aangaan in de competitie en in Europa."

Vijf

Kaká is niet van plan in Madrid het shirt met rugnummer vijf te gaan dragen. Dat hoorde in het verleden toe tot Zinedine Zidane.

"Het is mooi dat ik zo met hem in verband word gebracht, maar Zidane is Zidane. Ik wil voorkomen dat ik met hem word vergeleken. Ik ga proberen mijn eigen geschiedenis te schrijven. Maar Zidane is wel een voorbeeld voor mij."

Profiel

Naam: Ricardo Izecson dos Santos Leite, voetbalnaam Kaká.
Geboren: 22 april 1982 in Brasilia (Bra).
Voorgaande clubs: Sao Paulo (2001-2003), AC Milan (2003-2009).
Prijzen: Brazilië: wereldkampioen (2002), Copa America (2004), Confederations Cup (2005); AC Milan: Champions League (2007), wereldkampioenschap voor clubteams (2007), kampioen van Italië (2004), Europese Supercup (2003, 2007), Italiaanse Supercup (2004). Persoonlijke titels: wereldvoetballer van het jaar (2007), Europees voetballer van het jaar (2007), topscorer van de Champions League (2006-2007)

Bekijk tien treffers van Kaká