HEERENVEEN - SC Heerenveen wil van contractspeler Abgar Barsom af. De clubleiding heeft de Syrische Zweed te kennen gegeven het contract te willen ontbinden. Een reeks van strubbelingen tussen de speler en de technische leiding is aanleiding voor het ontslag. De 25-jarige Barsom stond tot het einde van het seizoen onder contract bij de Friese eredivisieclub. Hij had geen basisplaats.

Abgar Barsom uit Orebrö kwam vorig jaar van Djurgaarden IF naar SC Heerenveen. Hij startte beloftevol maar raakte na een paar maanden zijn plaats in het A-elftal kwijt. Sindsdien maakte hij nog sporadisch zijn opwachting in de eredivisie. Hij voetbalde hoofdzakelijk in het beloftenteam.

Barsom

Vorige week uitte Barsom in het blad VI zijn ongenoegen over de gang van zaken bij Heerenveen. Hij verklaarde dat zijn uiterlijk (lang haar, sikje) reden waren om niet te worden opgesteld. "Ik heb veel respect voor Heerenveen, maar weiger mijn haar en uiterlijk aan te passen aan de clubregels. Met kort haar word ik toch niet ineens een betere voetballer? Voor mij is het een principe-kwestie geworden", vertelt Barsom in het voetbalweekblad VI.

"Vergelijk het met Fernando Redondo, die het WK van 1998 met Argentinië liet schieten, omdat hij niet, zoals bondscoach Passarella eiste, naar de kapper wilde."

Voorzitter Riemer van der Velde ontkende dinsdag dat dit verhaal de aanleiding was voor het ontslag. "Het is een optelsom geweest. Het is een feit dat hij een paar keer op een manier in de publiciteit is getreden die geen schoonheidsprijs verdient. We zijn een jaar bezig geweest om met hem een verhouding te creëren waar we allemaal gelukkig van zouden worden. Dat is niet gelukt."

SC Heerenveen heeft Barsom laten weten niet meer met hem verder te willen. De club wil met zijn zaakwaarnemer tot een regeling komen om het contract voortijdig te beëindigen. Lukt dat niet dan zoekt de club andere wegen.