KATWIJK - Het Nederlands elftal speelt op zaterdag 10 oktober een vriendschappelijke uitwedstrijd tegen Australië. De interland wordt gespeeld in Sydney.

Australië plaatste zich zaterdag net als Oranje voor het WK van volgend jaar zomer in Zuid-Afrika. De formatie staat onder leiding van Pim Verbeek.

Het Nederlands elftal oefent op 14 november in het stadion van Heerenveen tegen Paraguay. Oranje komt voor beide oefenduels nog twee keer vriendschappelijk in actie.

Engeland is 12 augustus de tegenstander in de Arena. Het Nederlands elftal speelt op 5 september in het stadion van FC Twente tegen Japan.

Voorbereiding

Het Nederlands elftal is maandagavond met een fitte selectie aan de voorbereiding voor de thuiswedstrijd in de WK-kwalificatie tegen Noorwegen begonnen. Bondscoach Bert van Marwijk trainde op het hoofdveld van Quick Boys in Katwijk met 21 internationals.

Nigel de Jong maakt geen deel meer uit van de spelersgroep. Hij kreeg zaterdag in het door Oranje gewonnen duel met IJsland (1-2) een gele kaart en is geschorst voor de interland met Noorwegen in de Kuip.

Tweede plaats

Het Nederlands elftal is al zeker van deelname aan het WK volgend jaar zomer in Zuid-Afrika. De Noren strijden nog met Schotland en Macedonië om de tweede plaats in groep 9. Deze positie geeft wellicht recht op deelname aan de play-offs.

Veel Noorse en Schotse journalisten bezochten maandag de training in Katwijk. Ze wilden graag weten of Oranje de wedstrijd tegen de Noren wel serieus neemt.

''We willen echt wel winnen'', stelde aanvoerder Giovanni van Bronckhorst. ''De Kuip zit vol, dus we gaan ons best doen.''

Training Oranje