ZEIST - De finale om de KNVB-beker is komend seizoen naar voren gehaald op de speelkalender van het betaalde voetbal. Op verzoek van de clubs, die maandag in Zeist bijeen waren voor de algemene vergadering, wordt het duel op een zondag in De Kuip tussen de 33e en 34e ronde van de eredivisie gespeeld.

Daardoor komt er voor de afsluitende competitieronde meer duidelijkheid over de mogelijke verdeling van de startbewijzen voor de play-offs om een plaats in de Europa League.

In het voorbije seizoen werd de bekerfinale tussen SC Heerenveen en FC Twente na afloop van de competitie gespeeld. Dat leverde de nodige verwarring op over de exacte toewijzing van de diverse startbewijzen voor Europees voetbal.

Door de vervroegde datum voor de bekerfinale moet de KNVB in het voorgenomen competitieschema nog wel een extra midweekse speelronde half april inlassen. De betrokken eredivisieclubs moeten dit zelf met de lokale autoriteiten rondmaken.

Het officieuze speelschema wordt waarschijnlijk eind deze week naar de clubs gestuurd, waarna de KNVB mogelijk volgende week het definitieve competitieprogramma kan publiceren.