ZEIST - De lange winterstop keert terug in het Nederlandse betaalde voetbal. Komend seizoen staan zowel rond Kerstmis als rond de jaarwisseling geen competitieduels meer op het programma.

Dat maakte directeur betaald voetbal Henk Kesler van de KNVB maandag in Zeist bekend na de algemene vergadering betaald voetbal, die een zeer rustig verloop had.

Komend seizoen wordt op 23 december de laatste wedstrijd van 2009 gespeeld: een duel in de achtste finales van de KNVB-beker. De competitie wordt pas op 23 januari hervat.

Europa League

De noodzaak om te voetballen rond de feestdagen, hetgeen de laatste jaren gebruikelijk was, is sterk verminderd door de invoering van de Europa League, de opvolger van de UEFA Cup.

Die nieuwe Europese competitie begint al in juli met voorronden. Daardoor is ook de zomerstop in Nederland korter dan voorheen.

''Er wordt nu langer doorgevoetbald in het seizoen en dat biedt ons de ruimte om weer een ouderwetse winterstop in te voeren'', liet directeur bedrijfsvoering Bert van Oostveen, belast met competitiezaken, weten.