ZEIST - Cor Pot is aangesteld als bondscoach van Jong Oranje. Dat maakte de voetbalbond KNVB maandag bekend. Pot ondertekent een contract dat hem van 1 juli 2009 tot en met 30 juni 2011 aan de bond verbindt.

Pot was tot dit voorjaar assistent van Dick Advocaat bij Zenit Sint-Petersburg. Hij is bij Jong Oranje opvolger van de inmiddels afgezwaaide Foppe de Haan.

De 58-jarige voetbaltrainer krijgt als opdracht het beloftenteam te loodsen naar het Europees kampioenschap onder 21 in 2011. De kwalificatiereeks begint in september tegen Finland. Polen, Spanje en Liechtenstein zijn de andere tegenstanders.

Indien Jong Oranje zich via het EK plaatst voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen, dan blijft Pot langer in dienst bij de KNVB, in elk geval tot en met het olympisch voetbaltoernooi.

Reynierse

Remy Reynierse (47) is opnieuw aangewezen als assistent-coach van Jong Oranje. De oud-prof was de afgelopen zeven seizoenen al actief in die functie.

Arthur Numan (39) krijgt de combinatiefunctie van assistent-trainer en teammanager. De 45-voudig international vervulde de afgelopen maanden deze dubbelrol bij Nederland B.

Pot werkte van 2002 tot en met 2006 ook al bij de KNVB. Hij was in die periode coach van verschillende jeugdselecties, scout van het Nederlands elftal en docent bij de academie. Pot speelde als voetballer bij Sparta, MVV, Haarlem, Excelsior en FC Vlaardingen.

Feyenoord

Hij was als trainer werkzaam bij onder meer Excelsior, Feyenoord, Wilhelmus (amateurs), RBC Roosendaal, NAC Breda, El Masry Port Said (Egypte), Telstar en Dynamo Dresden (Duitsland).

Aan de zijde van Advocaat behaalde Pot bij Zenit Sint-Petersbrug drie hoofdprijzen: de Russische titel, de UEFA Cup en de Europese Supercup.

Hij zit voor het eerst op de bank bij Jong Oranje tijdens het oefenduel met Engeland op 11 augustus in het Euroborg Stadion van FC Groningen.