ZANDVOORT - De Nederlandse autocoureurs Renger van der Zande en Henki Waldschmidt zijn zeker van deelname aan de Masters of Formula 3, komend weekeinde op circuit Zandvoort.

Carlo van Dam hoopt ook nog mee te kunnen doen. Zijn team heeft weliswaar de inschrijving ingetrokken, maar de Vlaardinger kan mogelijk uitkomen voor een ander team.

In de Masters of Formula 3 strijden de beste coureurs uit de Formule 3 Euro Series en het Britse kampioenschap Formule 3 om de Europese titel. De races keren na een afwezigheid van twee jaar terug op Zandvoort, traditioneel het domein van de Masters.

Grote coureurs wisten in het verleden de Masters te winnen. Onder anderen David Coulthard, Lewis Hamilton, Christian Klien en Jos Verstappen stootten daarna door naar de Formule 1.

Van der Zande

Van der Zande is sinds mei actief in de Britse Formule 3. De Nijmegenaar beleefde een flitsend debuut met winst op Silverstone. Waldschmidt rijdt in de Euro Series.

De jonge Hagenaar uit de talentopleiding van Toyota bezet de tiende plaats in het tussenklassement.

Voor de komende, negentiende editie van de Masters heeft Circuit Zandvoort 43 inschrijvingen binnen, onder anderen van de Franse titelverdediger Jules Bianchi.

De coureurs rijden op zaterdag in vier heats kwalificaties. De race over 25 ronden is op zondagmiddag.