AMSTERDAM - Gertjan Verbeek heeft een nieuwe club. De voormalig Feyenoord-trainer tekent voor drie seizoenen als hoofdcoach van Heracles. Volgens de NOS is de deal rond, Heracles meldt dat het nog in onderhandeling is.

Verbeek, die in januari vertrok bij Feyenoord, vervangt Gert Heerkes. Heracles is ontevreden over de prestaties in de tweede seizoenshelft onder zijn leiding.

De club eindigde als vijftiende en stelde klassebehoud daarmee net veilig.

Verbeek was eerder van 2001 tot 2004 coach bij de Almeloërs. 

Belangrijke stap

"In principe zou Heerkes nog één seizoen trainer van de hoofdmacht blijven, maar de club denkt met het aantrekken van Verbeek een belangrijke stap voor de verdere toekomst te kunnen maken", aldus Heracles in een verklaring.

Als de onderhandelingen goed verlopen, ondertekent Verbeek een driejarig contract. Heerkes ziet af van de aanbieding van Heracles om een andere technische functie binnen de club uit te oefenen. Beide partijen besloten daarop het contract te beëindigen.

Speler

Verbeek kwam als speler in het seizoen 1986-1987 uit voor Heracles. In 2001 keerde hij bij de club terug als trainer. Verbeek bleef drie jaar bij Heracles en ging daarna als coach aan de slag bij SC Heerenveen, van 2004 tot 2008. Zijn avontuur bij Feyenoord daarna was van korte duur.