ALKMAAR - De slepende affaire tussen keeper Oscar Moens en AZ duurt nog even voort. Twee weken geleden kregen de kemphanen van de arbitragecommissie van de KNVB de opdracht om binnen veertien dagen een oplossing te vinden voor hun geschil. Die deadline liep maandag af. Inmiddels heeft Patrice van Oostaijen, de raadsman van de doelman, de commissie gevraagd om meer tijd. "We proberen een totaaloplossing te vinden."

In eerste instantie was het de bedoeling dat alleen het nog tot doorlopende contract van Moens met AZ ontbonden zou worden. Inmiddels is ook het imagecontract dat de doelman afsloot met DSB, de holding van AZ-voorzitter Scheringa, onderwerp van gesprek. Die twee overeenkomsten sloot Moens onafhankelijk van elkaar. De advocaten van Moens denken aan een miljoenenbedrag als afkoopsom en schadevergoeding.

Van Oostaijen: "We proberen nu zo snel mogelijk een allesomvattende oplossing te vinden. We hebben daar geen tijdspad voor afgesproken. Maar normaal moet er aan het einde van de week wel een gesprek zijn gevoerd. Als die ontmoeting ruimte geeft om verder te onderhandelen, doen we dat. Anders vragen we de arbitragecommissie van de KNVB alsnog om een bindende uitspraak te doen in deze kwestie."