GRONINGEN - Jakko Jan Leeuwangh kan niet als sparringpartner mee naar Salt Lake City. De Spaar Select-ploeg heeft maar één accreditatie kunnen krijgen en gaf de voorkeur aan Bas Brusche. Beide rijders hebben zich niet weten te plaatsen voor de Olympische Spelen.

"Van Bas stond het al langer vast dat hij mee zou gaan'', zei de woordvoerster van Spaar Select. "We konden geen tweede accreditatie krijgen en daardoor had Jakko Jan maar een paar dagen op het ijs kunnen trainen. Bovendien denken we dat Bas een betere sprintpartner voor Wennemars is."

Brusche is op dit moment al in Salt Lake City. Hij keert omstreeks 6 februari terug naar Nederland. Daarna is de ijsvloer in de Olympic Oval alleen toegankelijk voor de olympische schaatsers.

Leeuwangh kan nu in het weekeinde van 26 en 27 januari meedoen aan de strijd om de Zilveren Schaats VPZ - Gruno Bokaal en de KNSB Afstanden Cup om de 500 en 1000 meter. Ook rijders als Wieteke Cramer, Sandra 't Hart en Jelmer Beulenkamp zullen in het sportcentrum Kardinge in Groningen aan de start verschijnen.

/DOSSIERSchaatsen