BARCELONA - De Nederlandse hockeymannen hebben maandag in navolging van de vrouwen de halve eindstrijd van de Europese kampioenschappen in Barcelona bereikt. De ploeg van bondscoach Joost Bellaart won met 8-0 van Italië. Topscorer was Bram Lomans, die vier strafcorners benutte. Klaver, Matthijs Brouwer, De Nooijer en Meijer maakten de overige treffers.

De Nederlandse hockeymannen krijgen donderdaggastland Spanje als tegenstander in de halve finales van deEuropese Kampioenschappen. De ploeg die onder leiding staat van deNederlandse coach Maurits Hendriks, won in de laatste wedstrijd ingroep A eenvoudig van Frankrijk: 6-2. Daardoor eindigt Spanje op detweede plaats, achter groepswinnaar Duitsland.

Die ploeg treft donderdag Engeland, dat achter Nederland tweedewerd in groep B. De Engelsen wonnen hun laatste wedstrijd vanPolen: 4-3. Daardoor passeerde Engeland Polen op de ranglijst. Zelfhadden de Nederlandse mannen maandag de laatste groepswedstrijd met-0 van Italië gewonnen. Uiteindelijk werd de ploeg door datresultaat en de nederlaag van Polen groepswinnaar.