NEW YORK - Juan Carlos Ferrero (Spa, 3) en David Nalbandian (Arg, 13) hebben de halve finales van de US Open bereikt. Ferrero versloeg Lleyton Hewitt (Aus, 6) met 4-6, 6-3, 7-6 (5), 6-1 en Nalbandian stuurde Younes El Aynaoui (Mar, 22) naar huis: 7-6 (2), 6-2, 3-6, 7-5. Ferrero treft nu Andre Agassi (VS, 1) en Nalbandian ontmoet Andy Roddick (VS, 4).

Nalbandian, vorig jaar verliezend finalist op Wimbledon, is door zijn zege op El Aynaoui de eerste Argentijn sinds Guillermo Vilas in 1977 die de halve finales op Flushing Meadows bereikt. Daarin neemt hij het op tegen de man in vorm. Roddick sloeg vrijdag Sjeng Schalken van de baan en boekte daarmee zijn zeventiende overwinning op rij. De Amerikaan haalde eerder dit jaar ook al de halve eindstrijd op de Australian Open en Wimbledon.

Ferrero schoof zijn komende tegenstander naar voren als favoriet. “Ik speel hier in New York uitermate goed, maar met al het publiek achter Agassi zal het moeilijk zijn hem te verslaan.” Agassi, die voor de negende keer in zijn carrière de laatste vier op de US Open bereikte, wil tegenwoordig alleen maar plezier hebben op de baan. “Het weekeinde is een uitgelezen mogelijkheid om voor speciale herinneringen te zorgen”, aldus de 33-jarige Amerikaan.