AMSTERDAM - Sylvain Wiltord is bereid om een nieuw contract te tekenen bij Arsenal, mits de club aantoont dat ze hem echt willen behouden. De huidige verbintenis van de 29-jarige Fransman loopt na dit seizoen af en eerdere gesprekken leverden nog niets op. “Maar als ze me laten merken dat ik gewenst ben, kan het binnen een maand rond zijn”, aldus Wiltord.

De Franse international wil een meerjarig contract tekenen en daardoor verliepen de onderhandelingen totnogtoe bijzonder moeizaam. “Ik heb in maart en augustus met manager Arsène Wenger gesproken en hij zei dat het moeilijk wordt om voor een aanvaller van mijn leeftijd een tweejarig contract uit het vuur te slepen. Ik had na drie jaar hard werken iets meer waardering verwacht”, verklaarde Wiltord op BBC Sport. “Maar als ik een aanbieding krijg waar meer waardering uitspreekt, verwacht ik geen problemen.”

Wiltord werd drie jaar geleden voor 16 miljoen euro overgenomen van Girondins Bordeaux en daarmee is hij nog steeds de duurste aankoop in de clubgeschiedenis van Arsenal.