NEW YORK - De Belgische tennisster Kim Clijsters heeft vrijdag als eerste beslag gelegd op een finaleplaats van de US Open in New York. In de halve finale was de als eerste geplaatste speelster duidelijk te sterk voor de nummer drie, Lindsay Davenport; 6-2 6-3.

De partij in het Arthur Ashe stadion duurde in totaal slechts 63 minuten en werd vooral gekenmerkt door het grote aantal onnodige fouten van beide speelsters (35 voor Davenport en 16 voor Clijsters). Clijster verklaarde na de wedstrijd echter dik tevreden te zijn. “Ik voelde me heel goed vanavond. Ik voelde geen enkele druk, alleen maar positieve stress”, aldus een montere Clijsters.

De Belgische moet het in haar derde grandslamfinale opnemen tegen de winnaar van de partij tussen haar landgenote Justin Henin-Hardenne en de Amerikaanse Jennifer Capriati. Zij spelen hun halve finale partij later op vrijdag (lokale tijd). Henin won eerder dit jaar van Clijsters in de finale van de open Franse kampioenschappen op Roland Garros.

Het is Clijsters echter om het even wie haar volgende tegenstandster wordt. “Als ik tegen Justine moet, wordt het een Belgisch onderonsje, als ik tegen Jennifer moet, wordt het een Fila onderonsje”, zei een glunderende Belgische doelend op haar sponsor die ze deelt met onder anderen Capriati.