BOLTON - Drie Nederlandse darters hebben vrijdagavond de vierde ronde (laatste 32) van het UK Open in het Reebok Stadium in Bolton bereikt.

Raymond van Barneveld, Roland Scholten en Jelle Klaasen hielden de Oranje-eer hoog in dit met 230.000 euro gedoteerde evenement van de profbond PDC.

Klaasen schakelde landgenoot Jan van der Rassel met de nodige moeite uit in de best-of-17 legs: 9-7 na een achterstand van 6-7.

Van Barneveld

Van Barneveld, met de Engelsman Phil Taylor als vanouds de belangrijkste kanshebber, had het een stuk gemakkelijker tegen Ken Dobson. De Hagenaar stond slechts vier legs af.

Stadgenoot Scholten, door tegenvallende prestaties in de kwalificatietoernooien veroordeeld tot beginnen in de eerste ronde, won zijn derde partij op rij redelijk overtuigend. Darren Johnson was het slachtoffer: 9-6.

Van Gerwen

Michael van Gerwen, Vincent van der Voort en Co Stompé werden uitgeschakeld. Van Gerwen moest zijn meerdere erkennen in de Engelsman Andy Hamilton: 4-9.

Van der Voort, finalist in 2007, bood diens landgenoot Wayne Jones iets meer tegenstand maar redde het ook niet: 6-9.

Stompé ging er met dezelfde cijfers uit tegen Mark Frost. Peter Manley stuurde verrassend titelverdediger James Wade, de man in vorm, voortijdig naar huis.