MELBOURNE - De Amerikaanse tennissters Venus Williams en Monica Seles hebben de vierde ronde van de Australian Open bereikt. De als tweede geplaatste Williams versloeg de Slowaakse Daniela Hantuchova met 3-6 6-0 6-4. Haar landgenote schakelde de Italiaanse Francesca Schiavone met twee keer 6-4 uit.

De oudste van de twee Williams-zussen twijfelde lang of ze tegen Hantuchova zou aantreden. Na haar vorige partij kreeg ze last van een knieblessure, maar besloot het toernooi toch te vervolgen. Haar zusje Serena haakte vlak voor het begin van de Australian Open al af met een kwestuur aan de enkel.

Uitbuiten

De slimme Hantuchova probeerde het fysieke ongemak bij haar oppenente uit te buiten. Met korte ballen liet ze Williams zoveel mogelijk over de baan rennen. Haar tactiek leverde resultaat op, want in de eerste set kwam ze snel op een 4-0 voorsprong en pakte de set uiteindelijk met 6-3.

Vechter

Williams vocht zich echter terug in de partij. De Amerikaanse kwam beter in de wedstrijd. Het aantal fouten nam af en ze zette met 6-0 de zaken recht. Hantuchova stribbelde in het derde bedrijf nog wel tegen, maar moest de zege uiteindelijk toch aan de kampioene van Wimbledon en de US Open laten.

"Ik wist dat het een moeilijke partij zou worden", keek Williams terug. "Ik heb gisteren met mijn ouders en Serena over mijn blessure gesproken. Ze dwongen mij een dagje vrij te nemen, hoewel ik het zelf niet wilde. Het kostte me daarom misschien wat moeite in mijn ritme te komen."

Schalken

De Nederlandse tennissers die niet meer actief zijn in enkeltoernooi, waren wel succesvol in het dubbel. Sjeng Schalken en zijn Zimbabwaanse partner Byron Black wonnen in de tweede ronde met -4 5-7 6-1 van het Spaanse koppel Carrasco/Moron.

Miriam Oremans en Kristie Boogert rekenden met 6-4 6-2 af met Caroline Vis en de Française Alexandra Fusai. Anousjka van Exel en de Zuid-Afrikaanse Nathalie Grandin waren met 7-6 6-1 te sterk voor het Zuid-Afrikaanse/Amerikaanse tweetal Grant/Spears.

/DOSSIERAustralian Open