PARIJS - De vrouwenfinale bij de Open Franse tenniskampioenschappen in Parijs wordt zaterdag een volledig Russische aangelegenheid. Nadat eerder Dinara Safina zich had gekwalificeerd ten koste van de Slowaakse Dominika Cibulkova bereikte ook Svetlana Koeznetsova donderdag de eindstrijd.


Koeznetsova had drie sets (6-4 6-7 6-3) nodig tegen de Australische toernooiverrassing Samantha Stosur. De vrouwenfinale op Roland Garros wordt zaterdag gespeeld.

Safina was donderdag op Roland Garros te sterk voor de Slowaakse Dominika Cilbulkova: 6-3 6-3. Safina is de huidige nummer één van de wereld, ze won nog nooit een grandslamtoernooi.

Ivanovic

Safina was vorig jaar al finaliste in Parijs. Toen verloor ze van de Servische Ana Ivanovic. Eerder dit jaar bereikte ze ook bij de Australian Open de eindstrijd waarin Serena Williams te sterk was.

Setwinst

Tegen Cibulkova keek de 23-jarige Russische snel tegen een 2-0-achterstand aan maar ze herstelde zich en pakte vijf games op rij. Na 49 minuten was de eerste setwinst bereikt.

Cibulkova, als twintigste geplaatst, liet in de tweede set vijf breakpunten onbenut waarna Safina na 1 uur en 41 minuten de partij in haar voordeel besliste. Sinds ze half april de wereldranglijst aanvoert won ze twintig van de 21 partijen die ze speelde.