SEPANG - "Wat een knotsgekke race", zei winnaar Jenson Button zondag na zijn zege in de Grote Prijs van Maleisië. "Ik heb de finishvlag dit seizoen nog niet gezien", zei de Brit van Brawn GP na de verregende race in Sepang.

Button won in Sepang terwijl hij al stilstond voor de hoofdtribune, omdat de wedstrijd wegens zware regenval was stilgelegd. Vorige week won hij de openingsrace in Melbourne op het moment dat de race was geneutraliseerd en hij achter de safetycar reed.

De 29-jarige Button had alle begrip voor de beslissing om de race in Sepang af te breken. "Het was heel slecht, je kon het circuit niet eens meer zien." De Brit Lewis Hamilton (McLaren) beaamde dat. "Het waren de gevaarlijkste omstandigheden waarin ik ooit heb gereden", zei de wereldkampioen van 2008.

Intermediates
Button bewees met zijn zege dat de bolide van Brawn ook goed uit de voeten kan in nat weer. "Het kiezen van de banden was wel moeilijk. Normaal gesproken giet het hier en kun je meteen op de regenbanden, maar nu druppelde het. Ik zag op een gegeven moment Timo Glock aan komen vliegen op intermediates en heb die toen ook maar omgedaan."