AMSTERDAM - Renault neemt traditiegetrouw aan het eind van het jaar zijn Development Driver Programme onder de loep. Volgens berichten uit Italië zal Davide Valsecchi binnenkort bekendgemaakt worden als RDD-coureur. Ook Charles Pic wordt genoemd.

De doorgaans goed ingevoerde site Italiaracing meent te weten dat Valsecchi gevolgd wordt door Renault. De Italiaan reed het afgelopen jaar in de GP2 en won de sprintrace in Monza.

Gecharmeerd
Daarna zegevierde hij ook in de GP Asia Series, tijdens de sprintrace in Shanghai. Volgens Italiaracing is Renault-baas Flavio Briatore zeer gecharmeerd van zijn landgenoot. Renault steunde tot nu toe nog geen Italiaanse coureurs.

Daarnaast wordt ook Charles Pic genoemd als potentiële Renault-protégé. De pas achttienjarige Fransman reed het afgelopen jaar in de Word Series by Renault en maakte vooral indruk door de race in Monaco in grootste stijl te winnen. Daarna schreef hij ook zijn thuisrace in Le Mans op zijn naam.

Geen succes
Een uitverkiezing voor het Renault Development Drivers Programma is geen garantie voor succes. Het afgelopen jaar bestond de selectie uit Lucas di Grassi, Romain Grosjean, Ben Hanley, Nelson Panciatici en Dani Clos. De samenwerking met Hanley is inmiddels stopgezet na een reeks tegenvallende resultaten van de Brit in de GP2. De overige coureurs verkeren eveneens in onzekerheid over hun toekomstplannen.

In het verleden maakten ook Carlo van Dam (2002) en Giedo van der Garde (2004) deel uit van Renault opleidingsprogramma. Van het huidige Formule 1-veld werden Robert Kubica en Heikki Kovalainen door de Franse autofabrikant op weg geholpen.