AMSTERDAM - Robert Kubica werd na afloop van het seizoen geprezen als één van de best presterende coureurs, maar daar heeft de Pool geen boodschap aan. Hij wil de titel winnen, en niets anders dan dat.

Kubica werd vierde in het kampioenschap, met evenveel punten als nummer drie Kimi Raikkonen. Autosport plaatste hem daarop bovenaan de top vijftig coureurs van het jaar, en meer mensen prezen de prestaties van de BMW Sauber-coureur. Sommigen betitelden hem zelfs als beste coureur van 2008.

Beste coureur
Maar daar wil de Pool niet aan, vertelt hij aan Autosport. "De beste coureur is degene die het meeste punten scoort. Het is leuk als mensen doorhebben wat je bereikt, dat voelt goed, maar het is een veel beter gevoel om de wereldtitel te winnen, want dát is wat telt."

De titel gaat Kubica boven alles. "Het zou beter voor mij zijn om de titel te winnen terwijl mensen zeggen dat ik niet zo'n goede coureur ben, dan dat ik vierde eindig terwijl mensen zeggen dat ik goed werk heb geleverd."

Tevreden
Niettemin kan de coureur wel tevreden terugzien op zijn seizoen. "Het was belangrijk om in 2008 te laten zien wat ik kan. In 2007 presteerde ik niet naar behoren. Nu kunnen de mensen zien wat ik kan."