AMSTERDAM - Het lijkt erop dat de Mexicaanse miljardair Carlos Slim de beste papieren heeft om Honda te redden. Slechts enkele formaliteiten zouden nog moeten worden afgerond. Vast staat in ieder geval dat Slim een van de vier partijen is waarmee wordt gesproken.

Gezien de weinige successen die Honda recent heeft geboekt, vond de fabrikant de sport te duur worden en was de investering niet meer te rechtvaardigen. Daarom werd de zoektocht naar een nieuwe eigenaar gestart.

Het ziet ernaar uit dat Honda die inmiddels heeft gevonden in de persoon van Carlos Slim. Slim is actief in telecommunicatie en ziet in Honda de mogelijkheid om zijn marktaandeel in Zuid-Amerika te vergroten.

43 Miljard euro
Slim is eigenaar van Telmex en zijn vermogen zou een slordige 43 miljard euro bedragen. Dat heeft hij verdiend door grote bedrijven met problemen op te kopen, deze om te turnen tot succesvolle ondernemingen en deze vervolgens weer te verkopen.

En hoewel hij voornamelijk actief is in Mexico, is hij ook erg succesvol in Brazilië met Embratel (het grootste telecombedrijf van het land). Daarbij is Slim een groot supporter van Bruno Senna. Senna was al bij Honda in beeld als opvolger van Rubens Barrichello en volgens de eerste berichten zou hij dat ook inderdaad worden.

Jenson Button
De Italiaanse krant La Stampa wist als eerste te melden dat een akkoord nabij was. Teambaas Ross Brawn, CEO Nick Fry en eerste coureur Jenson Button zouden allen aan boord blijven, weet het dagblad eveneens.

Het is nog niet bekend met welke motoren er in seizoen 2009 wordt gereden. In ieder geval niet met Honda's, want de Japanse fabrikant is tevens gestopt als motorleverancier.