AMSTERDAM - Force India heeft vanaf volgend seizoen een juniorteam in de Renault World Series. International Draco Racing presenteerde gisteren de samenwerking met het Formule 1-team, dat jonge coureurs een opstap moet bieden naar het grote werk.

Draco Racing is actief in de Renault World Series en de Formule Renault 2.0, en voorheen in de Euroseries 3000. Onder andere Felipe Massa bereikte via het Italiaanse team de Formule 1. Ook Nicky Pastorelli werd bij Draco kampioen in de Formule 3000.

Samenwerking
Omdat het voor jonge coureurs almaar moeilijker wordt in de Formule 1 te komen, is Draco een samenwerking aangegaan met Force India. Tijdens de perspresentatie van Draco, gisteren in Brescia, werd het nieuwe kleurenschema van de Renault World Series-auto onthuld. De 600 pk sterke auto is volledig uitgevoerd in de kleuren van Force India.

,,Met deze samenwerking creëren wij een mogelijkheid voor onze coureurs om een voet tussen de deur te krijgen in de Formule 1”, licht Nadia Morini van Draco Racing toe. ,,De Formule 1 is veranderd, veel teams spotten hun toekomstige talenten al op jonge leeftijd en dat is precies wat wij hiermee ook willen bereiken.”

Toezeggingen
Het is nog niet bekend of er concrete toezeggingen zijn gedaan door Force India voor de Draco-coureurs, bijvoorbeeld een test voor de kampioen.