AMSTERDAM - "Er zijn het afgelopen seizoen races in de Formule 1 geweest waarbij zelfs de grootste fan moeite had om te blijven kijken", zegt Mark Webber. Hij bestempelt de sport als 'saai' en verwacht ondanks nieuwe regels weinig beterschap in 2009.

Dankzij de spannende strijd om de titel tussen Lewis Hamilton en Felipe Massa omschrijft Webber seizoen 2008 als goed voor de sport, maar als hij naar het grotere geheel kijkt, is hij niet dezelfde mening toegedaan.

Webber vindt dat de beleidsbepalers er ondanks invoering van nieuwe regels niet in zijn geslaagd een formule op te stellen voor aantrekkelijke races. De Australiër verwacht op dat vlak weinig verschil.

Veranderen
"Er gaat van alles veranderen in 2009, van slicks tot aerodynamische aanpassingen. Zulke grote veranderingen hebben we al jaren niet meer gezien. De gedachte erachter is het bevorderen van inhalen. Dat laatste is hard nodig, want we hebben behoorlijk wat saaie races gezien dit jaar", verklaart Webber in gesprek met de BBC.

De coureur van Red Bull Racing uit zijn twijfels over het effect dat de veranderingen zullen opleveren. "Het is niet eenvoudig om te voorspellen wat er gebeurt, maar zal de Formule 1 er competitiever op worden? Ik denk het niet. Misschien worden de onderlinge verschillen zelfs wel groter", schetst Webber geen al te positief scenario.

Revalideren
Webber is ondertussen nog altijd druk aan het revalideren van de beenbreuk die hij eind november opliep. Hij verwacht op tijd fit te zijn voor de Australische Grand Prix eind maart.