AMSTERDAM - In het kader van kostenbesparing zouden de coureurs het volgende slachtoffer kunnen zijn. Ferrari-teambaas Stefano Domenicali heeft al aangegeven het geen slecht idee te vinden de salariskosten in te perken. Felipe Massa daarentegen vindt het een slecht plan.

De Braziliaanse coureur reageert op de laatste bezuinigingsuggesties door te stellen dat de teams fout zitten door te besparen op salarissen. De Ferrari-coureur is van mening dat er op andere kostenposten veel meer bezuinigd kan worden.

Massa was niet echt onder de indruk van de uitspraken van zijn teambaas die een grote revolutie verwacht als het om het loon van de coureurs gaat. Op de vraag of hij Domenicali steunt in zijn nieuwe poging kosten te besparen, antwoordde Massa: ''Ik neig er totaal niet naar.”

Fundamentele rol
Massa: ''In een competitieve sport als Formule 1 speelt de coureur een fundamentele rol, toch zijn de kosten van de coureurs erg klein in vergelijking tot wat het team in totaal spendeert. Maar hoe meer mensen eraan werken om de kosten te beperken, hoe beter.”

Toch steunt de Ferrari-rijder niet alle voorstellen die te maken hebben met kostenbesparing. Zo vindt hij ook het idee om standaardmotoren verplicht te stellen maar niks.

Aard van de sport
''Ik vind dit idee totaal niet interessant. Het is enorm belangrijk om de kosten te verlagen, maar standaardmotoren druisen in tegen de aard van de sport. Het mag niet gebeuren. Zie je het al voor je: een Ferrari met een andere motor – dat is geen Ferrari meer. En datzelfde geldt voor Mercedes, Toyota of Renault''