De Formula One Teams Association (FOTA) vindt het geen probleem dat Ferrari een groter deel van de inkomsten krijgt dan de rest. Vorige week maakte Bernie Ecclestone dit publieke geheim officieel bekend, maar de andere teams wisten dit allang, zo blijkt.

Alle teams zijn weliswaar gelijk, maar sommige zijn net wat gelijker dan de rest. Oftewel: Ferrari geniet de nodige privileges bij Bernie Ecclestone. Zo krijgt de Italiaanse stal ruim tachtig miljoen dollar meer per behaalde constructeurstitel dan bijvoorbeeld McLaren of Renault.

Volgens Toyota-baas John Howett, die binnen de FOTA de functie van vice-president bekleedt, is dit bij de overige teams bekend. Howett denkt dat de uitlatingen van Ecclestone een poging zijn om de eenheid binnen de FOTA te verstoren.

Transparant
''Hij probeert ons uit elkaar te drijven, maar alle informatie (betreffende de verdeling van de inkomsten, red.) is transparant en bij ons allemaal bekend. Iedereen is op de hoogte van de speciale historische status van Ferrari.”

Toch wil Howett benadrukken dat FOTA’s streven naar een groter deel van de inkomsten nog niet van de agenda is.

Discussie
''Wij zijn van mening dat de verdeling van de inkomsten logischerwijs meer in het voordeel van de deelnemers moet zijn dan van de eigenaar van de commerciële rechten. Wij willen die discussie openen en een balans vinden die beter past bij de manier waarop dit in andere professionele sporten geregeld is.''