AMSTERDAM - Er heeft zich een nieuwe partij aangediend als mogelijke koper van Honda. Het gaat om de 68-jarige Mexicaanse miljardair Carlos Slim. Slim is actief in telecommunicatie en ziet in Honda de mogelijkheid om zijn marktaandeel in Zuid-Amerika te vergroten.

Slim is eigenaar van Telmex en steunt volgens Grandprix.com al een tijdlang Mexicaanse coureurs. Zijn vermogen wordt geschat op 43 miljard euro.

En hoewel hij voornamelijk actief is in Mexico, is hij erg succesvol in Brazilië met Embratel (het grootste telecombedrijf van het land).

Sponsoring
De zakenman is niet onbekend met Formule 1 en weet door zijn werk als bestuurslid van Philip Morris International (Marlboro sponsort Ferrari) Formule 1-sponsoring goed op waarde te schatten. Daarnaast is hij een grote supporter van Bruno Senna, die bij Honda in beeld was als vervanger voor Rubens Barrichello.

Een team overnemen is echter andere koek dan sponsoren. Slim heeft zijn fortuin verdiend dor het opkopen van goedkope bedrijven, ze om te bouwen tot succesvolle ondernemingen en ze vervolgens te verkopen.

Winstgevend
Het Honda-Formule 1-team past op het eerste gezicht niet in zijn straatje omdat het jaren zal duren voor het winstgevend is. Slim wil het echter gebruiken als marketinginstrument, waardoor zijn interesse in Honda wel te begrijpen is.

Een andere overname-kandidaat is David Richards, mogelijk met geld uit Koeweit.