AMSTERDAM - Lewis Hamilton kan met een gerust hart zijn vuurwerk gaan afsteken, want er is niets in 2009 dat hem zorgen baart. De regelveranderingen ziet hij optimistisch tegemoet en hij voelt minder druk nu hij titel nummer één binnen heeft.

Het is alsof een last van Hamiltons schouders is gevallen nu hij zijn eerste wereldtitel heeft binnengesleept. Nu heeft hij er in elk geval eentje, en die pakken ze hem niet meer af.

"Ik voel minder druk", vertelt de wereldkampioen in een interview met ITV Sport. "Druk van mijn omgeving voel ik niet, het komt meer vanuit mijzelf. Maar ik weet nu dat ik ermee om kan gaan en dat ik het in mijn voordeel kan gebruiken."

Veranderingen
Desondanks beseft Hamilton wel dat er een hoop gaat veranderen in het komende seizoen. Maar ook dat ziet hij optimistisch tegemoet.

"Ik denk dat we ervoor moeten zorgen dat onze auto niet te hard is op slicks, maar ik denk dat we op dat punt goed bezig zijn", zegt hij. "Bovendien heb ik in de GP2 al met slicks gereden, dus ik zal niet verloren zijn."

KERS
Ook over KERS - waar andere nog wel bedenkingen bij hebben - is Hamilton te spreken. "Ik was een beetje bezorgd na berichten over mensen die een schok kregen en dat soort dingen. Maar ik denk dat het team fantastisch werk heeft geleverd om het in de vingers te krijgen; er is veel tijd en geld in gestoken."

"Ik denk dat het goed gaat uitpakken voor ons en dat we er zelfs wat winst in de rondetijden mee kunnen behalen."