AMSTERDAM - Zijn eerste Formule 1-seizoen zit erop en Kazuki Nakajima is best tevreden over de gang van zaken. Dat betekent alleen niet dat hij nu al is uitgeleerd. Er zijn nog genoeg zaken die beter kunnen. Zoals bijvoorbeeld zijn kwalificaties.

Afgelopen jaar slaagde de Japanner er alleen in Singapore in om zich op zaterdag onder de snelste tien coureurs te scharen. Daarbij kreeg hij in achttien races veertien keer klop van teamgenoot Nico Rosberg.

Dat moet volgend jaar beter, vindt Nakajima. ''Ik heb heel veel geleerd, maar zie ook genoeg dingen die in 2009 beter kunnen en moeten. Daarbij denk ik ten eerste aan mijn kwalificatie'', vertelt hij tegenover Formula1.com, de officiële Formule 1-site.

Kracht
Om zijn ambities kracht bij te zetten, is de Williams-coureur al druk in voorbereiding op het nieuwe seizoen. De afgelopen weken legde hij veel testkilometers af in Jerez. Daar testte Nakajima onder meer de nieuwe achtervleugel en diffuser alsmede de nieuwe slicks van Bridgestone.

Daarmee rijden is een grote uitdaging. Over langere runs blijken de slicks immers snel af te slijten. ''Vooral met de zachte bandencompound zullen we hard aan het werk moeten om die constanter te maken. Na zo'n tien ronden schieten de rondetijden met een seconde omhoog. Daar moeten we een oplossing voor zien te vinden.”

Zuinig
Toch bekijkt Nakajima de nieuwe situatie ook van de positieve kant. ''Ik rijd niet zo agressief en ben vrij zuinig op mijn banden. Dat kan me nog wel eens van pas gaan komen.”