BARCELONA/ZEIST - De Nederlandse internationals van Barcelona kunnen dinsdagnacht niet meedoen in de competitiewedstrijd van hun voetbalclub tegen Sevilla. De KNVB heeft Patrick Kluivert, Phillip Cocu, Michael Reiziger, Marc Overmars en Giovanni van Bronckhorst te verstaan gegeven dat zij zich dinsdagavond voor 20.00 uur in Noordwijk dienen te voegen bij de selectie van bondscoach Dick Advocaat.

Barcelona had zich veel moeite getroost het competitieduel tegen Sevilla, dat voor woensdag stond gepland, een dag naar voren te halen. Zodat trainer Frank Rijkaard alsnog over zijn internationals kon beschikken. Op Kluivert na, want die zit een schorsing uit.

Sevilla was echter volgens de regels van de Spaanse bond niet speelgerechtigd voor dinsdag. De ploeg speelde zondag zijn eerste wedstrijd en mag dan niet twee dagen later alweer een volgende competitiewedstrijd afwerken.

Rijkaard

De Catalaanse club verschoof om die reden het thuisduel naar het ongebruiklijke tijstip van vijf over twaalf in de nacht van dinsdag op woensdag. De moeite is vergeefs geweest, want Rijkaard kan uiteindelijk zijn Nederlandse spelers niet opstellen. De KNVB houdt vast aan zijn recht de voetballers op te eisen voor de belangrijke interland tegen Oostenrijk komende zaterdag.