SPA - Jacques Villeneuve heeft een peperduur meerjarencontract afgewezen. De Canadese coureur zou voor 50 miljoen euro een jaar in het CART-kampioenschap kunnen rijden en dan in 2004 en 2005 opnieuw verzekerd zijn van een plek in de Formule 1 bij het BAR-team. Villeneuve had er geen trek in.

CART-baas Gerald Forsythe van Team Player's maakte het nieuws bekend in de Canadese krant Le Journal. Villeneuve won in 1995 het CART-kampioenschap in een door Player's gesponsorde auto. Volgens Forsythe vroeg Craig Pollock, de manager van Villeneuve, nóg meer geld.

Villeneuve (30) heeft nog een contract voor 2003 bij BAR en verdient in dat jaar 19 miljoen euro. De nieuwe teambaas Dave Richards noemde dat bedrag onlangs 'krankzinnig'.

Villeneuve was wereldkampioen voor Williams in 1997, maar bij BAR haalde hij zeer magere resultaten. Zijn teamgenoot Olivier Panis, die veel minder verdient, doet niet voor hem onder. Volgens geruchten zou BAR de dure jongen willen vervangen door de Australiër Mark Webber van Minardi.