AMSTERDAM - Was het eerst Lewis Hamilton die zijn collega Felipe Massa een te agressieve rijstijl verweet, nu is de McLaren-coureur zelf de gebeten hond.

De Brit lijkt steeds minder populair bij zijn collega's. Robert Kubica stoort zich al langer aan zijn tegenstander en vindt dat Hamilton het afgelopen weekend op de Fuji Speedway in Japan ook weer te bont maakte.

De Pool heeft liever Felipe Massa als wereldkampioen dan Hamilton. De Brit kwam de laatste tijd in opspraak door Timo Glock, Kimi Räikkönen en Fernando Alonso af te snijden.

Agressief
Het AD tekende uit Kubica's mond op: "Er zijn twee mogelijkheden: óf iemand rijdt hard maar fair, óf iemand rijdt te agressief en te zelfverzekerd. Wat hij deed op Monza door Glock het gras in te dwingen, of dat Alonso op de rem moest trappen om een botsing te voorkomen, dat is veel te gevaarlijk."

"De anderen denken er hetzelfde over", zegt de coureur van BMW-Sauber. Dat geldt in ieder geval voor Alonso, die al aangaf dat hij Massa graag helpt Hamilton te verslaan. "Maar uiteindelijk kunnen we er alleen over praten. Wanneer iemand ervan overtuigd is dat hij zulke dingen mag doen, dan hebben we verder geen invloed", aldus Kubica.

Asfalt
De hoofdpersoon wil niets kwijt over de aantijgingen. "Ik praat wel op het asfalt. Ik denk dat iedereen hierover een eigen mening heeft en dat respecteer ik. Verder wil ik er niet op ingaan."

Hamilton heeft zijn concentratie hard nodig in de strijd om de F1-titel. Met nog twee races te gaan staat hij bovenaan met Massa vijf punten achter zich.