LONDEN - Het grote Manchester United is al na vier speelronden de ongeslagen status kwijt. Bij Southampton ging de Engelse kampioen met 1-0 onderuit. Doelman Howard greep twee minuten voor tijd mis bij een hoekschop, waarna de Engelse international Beattie simpel raak kon koppen.

Voor Southampton was het de eerste zege na drie remises. De thuisploeg kwam tegen Manchester United, met Ruud van Nistelrooij in de spits, nauwelijks in de problemen. Alleen Forlan was een paar keer gevaarlijk voor de kleurloze titelhouder, die de eerste drie wedstrijden had gewonnen.

Arsenal

Arsenal is de enige ploeg in de Premier League die nog zonder puntverlies is. De ploeg van trainer Wenger won zondag met 2-1 bij Manchester City. Door een komisch eigen doelpunt van de Kameroener Lauren kwam de thuisploeg, met Bosvelt 78 minuten in het basisteam, nog wel op voorsprong. Na de rust bezorgden Wiltord en Ljungberg hun ploeg alsnog de vierde zege op rij. Bergkamp viel een kwartier voor tijd in bij de Gunners.

Chelsea

Het veelbesproken Chelsea ontsnapte zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Blackburn Rovers aan een smadelijke nederlaag: -2. Hasselbaink, de volle negentig minuten in actie, schoot in de e minuut uit een strafschop de eindstand op het scorebord. Het was niettemin de eerste misstap van de met geld smijtende club uit Londen.

Newcastle

Newcastle, tegenstander van NAC in het UEFA-bekertoernooi, stelde opnieuw teleur voor eigen publiek. Na de midweekse uitschakeling in de derde voorronde van de Champions League ging de ploeg van Bobby Robson zaterdag onderuit tegen Birmingham City: -1. Dunn trof doel na een uur uit een strafschop, die in eerste instantie nog door doelman Given werd gekeerd. Newcastle staat met punt uit 3 duels hopeloos onderaan in de Premier League.

Portsmouth bleef voor de vierde keer op rij ongeslagen. Het uitduel met het eveneens gepromoveerde Wolverhampton eindigde in -0. De Zeeuw en Stefanovic speelden de volle negentig minuten bij Portsmouth. Doelman Wapenaar bleef op de bank. Wolverhampton behaalde het eerste puntje van het seizoen.

Fulham, met Van der Sar in het doel, boekte bij Tottenham de eerste zege (0-3) in 55 jaar. Hayles (twee) en Morte scoorden voor de bezoekers. Middlesbrough, met Boateng in de gelederen, verloor op eigen veld met 2-3 van Leeds United.