NEC heeft zondag de eerste punten van het seizoen binnengehaald. De Nijmegenaren wonnen met 1-0 bij FC Utrecht. Het doelpunt kwam in de 42e minuut op naam van middenvelder Schuurman. Eerder deze maand verloor NEC van Feyenoord en Roda JC. FC Utrecht was de competitie begonnen met een zege op FC Zwolle en een gelijkspel bij ADO Den Haag.

Opnieuw thuiszege FC Groningen

FC Groningen kan weer lachen. Een week na de afstraffing bij FC Volendam (3-0) speelden de grillige noordelingen de frustraties van zich af. In het Oosterparkstadion versloegen zij zondag ADO Den Haag met 2-0. Voor de Hagenezen was het de tweede nederlaag; de Groningers boekten de tweede seizoenzege in eigen huis.

RKC raast langs Volendam

Koploper RKC heeft zondag met ruime cijfers gewonnen van Volendam: 3-0. De eindstand was al na 27 minuten bereikt. Hoogendorp maakte in de achtste minuut vanaf de strafschopstip de openingstreffer. Opnieuw Hoogendorp en de weer productieve Redan, zijn vierde seizoenstreffer, tilden RKC naar -0. Na rust zakte het duel naar een bedenkelijk niveau.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie

FC Twente - PSV 0-2

Roda JC - RBC Roosendaal 0-2

FC Groningen - ADO Den Haag 2-0

FC Utrecht - NEC 0-1

Ajax - FC Zwolle 1-0

RKC Waalwijk - FC Volendam 3-0

Feyenoord - NAC 2-1