NEURENBURG - Arenda Grimberg is in Neurenberg als derde geëindigd in de voorlaatste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen. Na een rit over 117 kilometer moest de wielrenster van Farm Frites Hartol in de massasprint de Litouwse Diana Zilioete en de Duitse Regina Schleicher voor zich dulden.

Mirjam Melchers finishte als zesde. In de tussenstand voor de wereldbeker klom ze van de derde naar de tweede plaats. Ze kan leidster Nicole Cooke in de laatste wedstrijd, volgende week in Rotterdam, niet meer inhalen. De Britse, die zondag vijfde werd, is met 309 punten al zeker van de eindzege in de cyclus. Melchers heeft 183 punten. De Duitse Schleicher staat derde met 181.

De derde stek was voor Grimberg een opsteker in waarschijnlijk haar laatste internationale wedstrijd in het shirt van Farm Frites. Haar contract wordt niet verlengd. Beide partijen hebben geen vertrouwen in een langere samenwerking. Grimberg gaat zich nu oriënteren op een nieuwe werkgever. “Ik wilde me tot nu toe concentreren op de wereldbekers omdat ik mijn A-status van NOCNSF wilde veiligstellen. Met deze derde plaats en mijn zesde plek van vorige week is dat gelukt. Vanaf nu wil ik verder gaan kijken.”

Grimberg werd niet geselecteerd voor de Holland Ladies Tour die maandag begint. Ze hoopte nog bij een clubteam te kunnen starten, maar moest dan haar contract bij Farm Frites laten ontbinden. “In al die rompslomp heb ik geen zin. Ik neem aan dat ik ook niet word geselecteerd voor de Rotterdam Tour, dus ik ga me nu volledig richten op het WK.”