AMSTERDAM - McLaren en Mercedes springen in de bres voor hun rijder Lewis Hamilton. De Brit knalde in de pitlane van Montreal op de Ferrari van wereldkampioen Kimi Räikkönen, maar treft volgens zijn team geen schuld.

"Ik neem Lewis niks kwalijk. We winnen als een team en verliezen als een team", vindt Mercedes-Motorsport baas Nortbert Haug. "Lewis was een klasse apart in de eerste 20 ronden, maar had pech dat de safety car zijn voorsprong liet verdwijnen. Het mag dan wel een Mercedes zijn, veel geluk heeft de safety car ons nog niet gebracht."

Teambaas Ron Dennis ging nog een stapje verder in de verdediging van zijn jonge pupil. Volgens hem treft Hamilton helemaal geen schuld voor de aanrijding.

"Lewis had bij het verlaten van de pits vooral oog voor de achterkant van de wagens voor hem. Zij konden het stoplicht aan het eind van de pitlane wel duidelijk zien en gingen dus op de rem staan, maar dat kon Lewis niet zien omdat F1-wagens nu eenmaal niet over een remlicht beschikken", verklaart Dennis de hele actie. "Nico Rosberg overkwam net hetzelfde."

Hamilton en Rosberg werden na de race beiden bestraft voor hun aanrijding. Het duo verliest 10 plaatsen op de startgrid voor de volgende Grand Prix in Frankrijk.