NEW YORK - De partij in de derde ronde van de US Open tussen Andre Agassi en Jevgeni Kafelnikov is zaterdag wegens regen afgebroken. De Amerikaanse nummer één van de wereld leidde de partij met 6-3 0-1 toen de twee tennissers de baan af moesten. De wedstrijd wordt zondag hervat.

Henin-Hardenne

Naast de vertraging door de regen moest de baan Grandstand worden gesloten nadat een droogmachine olie had gelekt. Een aantal partijen, waaronder die van de Belgische Justine Henin-Hardenne, moest worden verschoven naar een ander court. Op baan elf, waar ze de laatste twee jaar werd uitgeschakeld, ontdeed de winnares van Roland Garros zich eenvoudig van de Japanse Saori Obata, 6-1 6-2.

”Ik maakte me toch wel een beetje zorgen. Dit is geen goede baan voor mij. Bovendien was het een lange dag door de regen. Maar gelukkig ben ik meer ervaren en kan ik beter omgaan met deze situaties”, ldus de Waalse.

Ferrero

Ook Juan Carlos Ferrero, kampioen op Roland Garros bij de mannen, haalde de vierde ronde. De Spanjaard won met 7-5 7-5 6-1 van de Argentijn Juan Ignacio Chela. Hij speelt nu tegen Todd Martin. De Amerikaan, bedwinger van Martin Verkerk in de vorige ronde, versloeg zijn landgenoot Robby Ginepri met 6-7 7-6 6-4 6-4.

Coria

De als vijfde geplaatste Argentijn Guillermo Coria haalde ten koste van de Fransman Gregory Carraz de vierde ronde (7-5 6-1 7-5). Coria klaagde na afloop over een spierblessure. Hij kon nog niet zeggen of hij kan aantreden in zijn volgende partij tegen de Zweed Jonas Bjorkman, die de Slowaak Karol Kucera uitschakelde (6-4 4-6 -7 6-4 6-4).