MONTREAL - Lewis Hamilton en Kimi Raikkonen scoren beiden geen punten in de GP van Canada. De Finse wereldkampioen had net de leiding gegrepen toen Hamilton te laat remde voor het rode licht in de pitlane. De Brit knalde achterop de Ferrari.

Hamilton en Raikkonen doken tijdens een safetycar periode op hetzelfde moment de pitlane binnen voor een bandenwissel. De Brit verloor daarbij de eerste plaats aan Kimi Raikkonen en Robert Kubica. De Fin en de Pool moesten aan het eind van de pitlane echter in de remmen omdat het licht nog op rood stond. Hamilton merkte dat te laat op, probeerde nog wel te remmen, maar kon de Ferrari van Raikkonen niet mee ontwijken.

Iceman

Door de flater van Hamilton scoorde Raikkonen voor de tweede race op rij geen punten. The Iceman bleef er in elk geval zoals altijd heel koel bij. De Fin klopte Hamilton bij het terugwandelen naar de pitbox even op de schouder en wees vervolgens even fijntjes naar het stoplicht aan het eind van de pitlane.

De opgave van Raikkonen en Hamilton biedt Robert Kubica een unieke kans om de leiding in het wereldkampioenschap over te nemen.