MONTREAL - Lewis Hamilton begint zondag in Montreal bij de GP van Canada van pole. De Britse coureur was met de McLaren de snelste in de kwalificatie. Naast hem staat de Pool Robert Kubica met de BMW-Sauber. Wereldkampioen Kimi Räikkönen staat met zijn Ferrari als nummer drie op de tweede startrij.

Hamilton won vorig jaar zijn eerste Grand Prix in Canada. "Het is geweldig terug te zijn in Montreal. Het blijft toch speciaal dat ik hier mijn eerste GP-zege binnenhaalde."

De Brit was zaterdag veruit de snelste. Het verschil met Kubica was ruim een halve seconde. Räikkönen gaf zelfs bijna een seconde toe. De Fin liet na de kwalificatie niets heel van de baan in Montreal. "Dit circuit is een nachtmerrie. De bolide was klaar voor het gevecht om de polepositie, maar er ligt hier zoveel zand op de baan."

Hamilton verdedigt in de zevende Grand Prix van het seizoen zijn leidende positie in het WK-klassement. De Brit heeft drie punten meer dan Räikkönen en vier meer dan diens teamgenoot bij Ferrari, Felipe Massa. Kubica heeft er als nummer vier zes minder.