MONTREAL - Fernando Alonso wordt niet de opvolger van Kimi Raikkonen bij Ferrari. De Spanjaard ontkent dat hij al een contract van het Italiaanse team op zak heeft. Alonso geeft wel toe alle opties open te houden voor de toekomst.

"Ik weet niet waar dit verhaal weer vandaan komt, maar ik heb heus nog geen contract getekend bij Ferrari. Ik was zelfs niet eens met hen in gesprek. Het is wel gek om al verhalen te lezen over 2010. We leven tenslotte nog maar in 2008. Ik weet nog niet eens wat ik volgend jaar ga doen en dus al helemaal niet waar ik binnen twee jaar zal rijden", reageerde Alonso op de geruchten dat hij in 2010 Kimi Raikkonen vervangt bij Ferrari.

Verrasing 

Alonso ligt volgend jaar nog onder contract bij Renault, maar geeft wel toe te twijfelen aan zijn toekomst bij het Franse team. De Spanjaard zou bovendien over een clausule in zijn contract beschikken waardoor hij het team sneller kan verlaten.

"Door de nieuwe regels start iedereen volgend jaar met gelijke kansen. Elk team kan dan sterk voor de dag komen en er zijn altijd verrassingen. Dat maakt het er voor een rijder natuurlijk niet makkelijker op om een goed team te kiezen. Ik praat nu dus even met alle teams en probeer hun kansen in te schatten."