MONTREAL - Lewis Hamilton sloot de eerste dag van het Grand Prix weekend in Canada als snelste rijder af. De Britse WK-leider hield Robert Kubica en Kimi Raikkonen makkelijk achter zich.

Nadat de eerste training grondig verstoord werd door regen, was het extra druk op de baan tijdens de namiddagsessie. Op het droge Circuit Gilles Villeneuve toonde Lewis Hamilton zich uiteindelijk de snelste rijder. De Britse WK-leider reed een 1:15.752 en was de enige rijder die onder de grens van 1 minuut en 16 seconden kon duiken. Robert Kubica liet de tweede noteren op 0,271 seconde van de Brit.

Wereldkampioen Kimi Raikkonen sloot zijn eerste dag in Canada op de derde plaats af. De Fin hield daarmee landgenoot Heikki Kovalainen en teamgenoot Felipe Massa achter zich. Nick Heidfeld werd zesde in de tweede BMW-Sauber.

Ondermaats

Het Renault-team presteerde ondermaats op de eerste dag. Ex-wereldkampioen Fernando Alonso raakte niet verder dan de zeventiende plaats. Teamgenoot Nelson Piquet deed het nog slechter. De jonge Braziliaan werd allerlaatste achter een al even ontgoochelende Jenson Button.

Sebastian Vettel liet zich wel positief opmerken. De Duitser reed een knappe negende tijd met de nieuwe Toro Rosso.