AMSTERDAM - Ferrari-baas Luca Di Montezemolo dringt aan op het ontslag van Max Mosley als FIA-voorzitter. De Italiaan kan hierbij ook op de steun rekenen van F1-baas Bernie Ecclestone.

"Ik ben blij voor Max dat hij de vertrouwensstemming van de FIA heeft overleefd, want hij heeft de voorbije jaren fantastisch werk geleverd voor de Formule1. Het is nu aan hem om te beslissen wanneer hij wil opstappen. Persoonlijk vind ik echter dat hij niet langer geloofwaardig genoeg is om de FIA nog langer te leiden", gaf Di Montezemolo zijn mening aan het Italiaanse persbureau ANSA.

Macht

De Ferrari-baas is niet de enige die wil dat Mosley opstapt. Ook F1-baas Bernie Ecclestone heeft niet langer vertrouwen in zijn vriend.

"Ik wist dat Max de stemming van de FIA zou overleven, maar dat is voor geen enkele partij een goede zaak. De teams en constructeurs staan niet langer achter hem. Max moet daarom de eer aan zichzelf houden en in november opstappen zoals hij eerder dit jaar nog aankondigde. Nu vrees ik echter dat hij zich zolang mogelijk aan zijn machtspositie wil vastklampen."

Mosley raakte enkele maanden geleden in opspraak toen een Britse krant een SM-video van hem publiceerde.