AMSTERDAM - Voorlopig speelt Leonardo in het tweede elftal van Feyenoord. Een plek in de hoofdmacht is uitgesloten na zijn te lange vakantie in Brazilië. De Rotterdamse club zoekt voor de Braziliaan een Europese club die hem wil huren. Tot onvrede van Leonardo, hij wil worden uitgeleend aan een club in zijn geboorteland.

"Als iedereen wist wat voor moeite wij allemaal hebben gedaan voor Leonardo, dan weet ik zeker dat er velen waren geweest die hem al eerder van de hand zouden hebben gedaan. En nog met een grote strik er omheen ook", vertelt Feyenoord-trainer Bert van Marwijk in De Telegraaf.

Leonardo, die onder Van Marwijk nauwelijks aan spelen toekomt, arriveerde afgelopen dinsdag in Nederland. De Braziliaanse linksbuiten had zich echter al op 4 januari moeten melden bij Feyenoord. Leonardeo miste door zijn late komst het trainingskamp van Feyenoord in Spanje.

Het was niet de enige misser die Leonardo beging. Al voor zijn vakantie kwam hij in opspraak. "Je eerst ziek melden, vervolgens gewoon uit eten gaan met een vriend en daarna niet op de afgesproken tijd terugkeren van vakantie, dat kán ik gewoon niet tolereren", liet Van Marwijk weten tegenover het Algemeen Dagblad. Naast zijn verwijdering uit de selectie kreeg Leonardo ook een boete.

In beide gevallen ontkende Leonardo iets fout te hebben gedaan. "Ik was niet bij een vriend. Ik weet niet hoe Feyenoord daar bij komt. Ik heb gewoon thuis in bed gelegen", aldus Leonardo woensdag in de Rotterdamse krant. En verder vertelde de Braziliaan dat het bestuur "al een maand" op de hoogte was dat hij later zou terugkeren.

/SPORTLeonardo weer in De KuipFeyenoord is Leonardo spuugzat