MADRID - De Spaanse voetbalclub Figueres heeft nationale voetbalgeschiedenis geschreven. Als eerste ploeg uit de derde divisie kwalificeerde de bescheiden club zich voor de halve finales van de Spaanse beker. De return tegen tweededivisieclub Cordoba eindigde woensdagavond in 0-0. Dat was na de zege van 2-0 in de thuiswedstrijd ruim voldoende voor Figueres om zich bij de laatste vier te plaatsen.

Real Madrid verloor met een veredeld B-elftal met 1-0 bij Rayo Vallecano. Dank zij de royale zege in de eerste wedstrijd (4-0) was de Koninklijke al vrijwel zeker van een plaats in de halve eindstrijd. Athletico Bilbao en Deportivo La Coruna schaarden zich eveneens bij de laatste vier.

Southampton

In het Engelse bekertoernooi werd Southampton woensdagavond als enige club uit de Premier League uitgeschakeld. Rotherham uit de eerste divisie was met 2-1 te sterk in de derde ronde. Het was de eerste zege van de club tegen een ploeg uit de hoogste divisie in jaar.

AC Milan

In Italië plaatste AC Milan zich ten koste van het geplaagde Lazio voor de halve finales. De Milanese ploeg zegevierde woensdagavond met 3-2 in Rome. Moreno scoorde twee keer. Het eerste duel was in 2-1 geëindigd voor AC Milan.

Porto

Titelhouder FC Porto moest zich in de kwartfinales van het toernooi om de Portugese beker op eigen veld met 1-2 gewonnen geven tegen Braga. Meest opvallende ploeg bij de laatste vier is Leixoes uit de regionale tweede divisie.