NEW YORK - Martin Verkerk en Raemon Sluiter zijn in het dubbel op de US Open uitgeschakeld. De twee verloren zaterdag in New York in de tweede ronde van de als achtste geplaatste Tsjechen Martin Damm en Cyril Suk, 4-6 4-6.

In het vrouwendubbel leed Caroline Vis een nederlaag in de tweede ronde. Ze verloor met haar Argentijnse partner Patricia Tarabini (35) van de als tweede geplaatste combinatie Suarez en Ruano Pascual, 3-6 3-6. Het was de laatste grand slam voor Vis (33). De Haagse speelster is bezig aan haar vijftiende en laatste jaar als proftennisspeelster.

De Argentijnse Suarez (27) en Spaanse Ruano Pascual (29) waren een maatje te groot voor Vis/Tarabini. De combo won samen 17 dubbeltitels waaronder Roland Garros en de US Open in 2002. In de laatste zes grand slams drongen ze door tot de finale.

Damm (31) en Suk (36) hebben eveneens een schat aan ervaring in het dubbelspel. Damm won 26 dubbeltitels waarvan acht met Suk. De vijf jaar oudere Suk won er 28, waarvan zeven met Tom Nijssen in het begin van de jaren negentig. Met Nijssen plaatste de Tsjech die in Bradenton, Florida woont, zich drie jaar voor het WK dubbel. Daarin won de combinatie nooit een partij.

Op de jaarranking staat Damm/Suk zesde, Verkerk/Sluiter 28e. Op de individuele ranking in het dubbel staat Damm 16, Suk 17. Verkerk is de nummer 91, Sluiter 107. Verkerk en Sluiter zullen eind september in Zwolle in de Davis Cupwedstrijd tegen India het dubbel voor hun rekening nemen.

Door de nederlaag is de US Open 2003 voor Verkerk en Sluiter gesloten. Verkerk kan een cheque van 30.500 dollar ophalen, Sluiter heeft bruto 20.000 dollar verdiend. Vis die alleen in het dubbel uitkwam, gaat met 7500 dollar naar huis.