BARCELONA - FC Barcelona wil de competitiewedstrijd tegen Sevilla, volgende week woensdag, even na middernacht beginnen. Daarmee protesteert de Catalaanse club tegen de weigering van Sevilla om het duel naar dinsdag te verplaatsen.

Barcelona deed dat verzoek, omdat veel internationals zich al woensdag bij hun nationale teams moeten voegen. Rivaal Real Madrid verplaatste zijn duel met Villarreal al naar dinsdag.

Door het duel om 0.05 uur in de nacht van dinsdag op woensdag te laten beginnen, kunnen de internationals van Barça (onder wie Philip Cocu, Marc Overmars, Patrick Kluivert, Michael Reiziger en Giovanni van Bronckhorst) toch op tijd bij hun nationale elftal zijn.

Sevilla-voorzitter José Maria del Nido vindt het idee van Barcelona belachelijk: “Dit is ongelooflijk kinderachtig. FC Barcelona moet niet denken dat hij het middelpunt van het universum is.” Volgens de regels mag de ploeg van Rijkaard wel op dat tijdstip voetballen. De Spaanse bond heeft nog niet gereageerd op het voorstel.