UTRECHT - FC Utrecht dreigt de Oosttribune van Stadion Nieuw Galgenwaard gesloten te houden, als er geen oplossing komt in een conflict met de supportersvereniging van de eredivisieclub.

Het geschil ontstond nadat FC Utrecht camera's had opgehangen in het supportershome. De supportersvereniging stelde dat niet op prijs en verzocht FC Utrecht de camera's te verwijderen. Toen de club daar niet op inging, heeft de supportersvereniging een installatiebedrijf ingehuurd en de camera's laten weghalen.

FC Utrecht stelt dat de camera's nodig zijn om de veiligheid te waarborgen. "De club is zelf verantwoordelijk voor de orde en veiligheid binnen het stadion en dat betekent dat wij een goed overzicht moeten hebben op de verschillende bezoekersgroepen", zegt voorzitter Martin Sturkenboom. "Het zijn natuurlijk niet de grootste lieverdjes die in het supportershome rondhangen. We willen graag controle houden."

Sturkenboom benadrukt dat de Oosttribune, ook wel Bunnikside genoemd, zondag gewoon open is. Dan speelt FC Utrecht tegen NEC. "We hebben slechts aangegeven dat er een mogelijkheid is dat we in de toekomst de Oosttribune gesloten houden."