MANAMA - WK-leider Lewis Hamilton nam geen goede start in de GP van Bahrein. De Brit kon op de eerste dag het tempo van Felipe Massa niet volgen en vloog ook nog van de baan.

Nadat hij in de ochtend al de snelste man was, reed Felipe Massa ook in de tweede vrije oefensessie de snelste rondetijd. Met zijn 1:31.412 was hij bovendien bijna een volle seconde sneller dan teamgenoot Kimi Raikkonen.

Concurrent McLaren had op de eerste dag geen antwoord op de dominantie van Ferrari. Heikki Kovalainen en Lewis Hamilton waren meer dan een seconde langzamer dan Massa. De Britse WK-leider vloog aan het eind van de tweede training ook nog van de baan. De MP4-23 van de Brit liep daarbij veel schade op, maar Hamilton zelf bleef gelukkig ongedeerd.

Alonso

Ex-wereldkampioen Fernando Alonso had het alweer niet makkelijk in zijn Renault. De Spanjaard raakte niet verder dan de twaalfde tijd. Daarmee staat hij zelfs achter zijn jongere teamgenoot Nelsinho Piquet. De jonge Braziliaan werd tiende achter een verrassende ChampCar-kampioen Sebastien Bourdais.

De crash van Hamilton:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=cMUZ5qmmMpM]